sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

KGB

1,5cl Kahlua
1,5cl Gallianoa
1,5cl Baileysta



Tähänkin niin kun kaikkiin muihinkin, otetaan ensin kaikki tarvittavat raaka-aineet, sekä shotti-lasi, 2cl mitta, sekoituslusikka.


Tämän shotin tekoa varten tarvitset Kahlua kahvilikööriä, mutta itse käytin Helmi kahvilikööriä, koska koulullamme ei juuri sillon sattunut olemaan Kahluaa. Aina voi soveltaa hiukan;) Sitten Gallianoa sekä Baileystä. Siitähän se nimikin tulee KGB=Kahlua, Gallianoa, Baileys.
















Ensiksi kaadetaan 1,5cl Kahluaa, sen saa mittaamalla 2cl melkein täyteen.
 














Sen jälkeen, asetetaan lusikka alemman alkoholikerroksen rajalle, kuten aiemmissakin drinkeissä, eli tässä Kahluan ja kaadetaan sen avulla Gallianoa siihen, se muodostaa taas oman kerroksensa.













 



Sitten viimeiseksi laitetaan Baileys lusikan avulla Gallianon päälle. Se sekoittuu joukkoon, eikä tee kerrosta päälle heti, siksi sen täytyykin antaa olla hetken, niin se muodostaa kerroksensa.


















Loppujen lopuksi kävikin niin, että Baileys meni kerroksen alemmaksi ja Galliano tuli päälimmäiseksi.


Maku on kirpsakka, mutta kermalikööri pehmentää sen makua hieman.


Tätä shottia tarjotaan yleensä ruokailun jälkeen ns. ateriaatäydentävinä, eli digestiiveinä, niiden uskotaan parantavan ruoan sulatusta. Tässä shotissa kermalikööri tekee siitä after dinner juoman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti